Innbo- og reiseforsikring dekker ikke nødvendigvis alt

Innboforsikringen gjelder kun når bunaden er i ditt hjem, og reiseforsikringen kun når du er på reise.  Både innbo- og reiseforsikringen har begrensninger når det kommer til skadeårsak og erstatningsbeløp ved skader som kan oppstå på bunaden, forteller Anita Tomter, fagansvarlig - frekvensskader eiendom og ting, i Eika Forsikring. Har du Innbo Pluss er du dekket for flere skader på bunaden, men det dekker kun opptil 30.000 kroner. Reiseforsikringen erstatter ikke hendelig uhell og skader du selv påfører bunaden. 

Det er smart å kjøpe en egen forsikringen for bunaden, sier Anita Tomter. 

En bunadsforsikring dekker alle plutselige og uforutsette skader. Det kan være sølv som faller av, svimerker, rifter eller uheldige kaffe-, rødvin-, eller ketsjupflekker.  

Skal bunaden være med på reise?

Mange reiser Norge rundt, og enda lenger, for å besøke slekt og venner ved festlige anledninger. Da er det kjekt å ha en verdigjenstandsforsikring som dekker bunaden når den sendes som innsjekket bagasje. Sølvet må du imidlertid pakke i håndbagasjen for å sikre full erstatning, opplyser Anita.

En verdigjenstandsforsikring er smart for verdifulle eiendeler som du er ekstra redd for og ofte tar med deg ut av boligen. Du kan kjøpe slik forsikring for blant annet smykker, klokker, kamerautstyr, sykler og annet sportsutstyr, informerer Anita.

 

Du kan lese mer om vår verdigjenstandsforsikring her.