Blir det campingvogn til Sørlandet, biltur til Nordkapp, sydentur eller avslapping hjemme i hagen? 

Etter noen år med Norgesferie på grunn av korona, har mange blitt glad i å feriere i vårt eget land. Norgesferie byr på unike muligheter til å utforske alt som vårt flotte land har å by på av langstrakte fjorder, høyreiste fjell og lyse sommernetter.

Disse rådene bør du huske på når du pakker kofferten i sommer:

1. Husk reiseforsikring
Sjekk at du har gyldig reiseforsikring. Reiseforsikringen gjelder i det du drar hjemmefra og dekker de aller vanligste uhellene du kan oppleve på reise. 

Les mer om vår reiseforsikring her. 

2. Dersom uhellet er ute - meld skade 
Du kan enkelt melde skade digitalt eller kontakte oss på telefon: 915 03 815.

Dersom du befinner deg i utlandet, anbefaler vi at du tar kontakt med Eikas forlengede arm SOS International. Via deres døgnåpne alarmsentral får du hjelp uansett hvor du befinner deg. 

3. Hold deg oppdatert på UD sine reiseråd
Utenriksdepartementet skal sørge for at det er trygt å reise utenlands for nordmenn. Når UD går ut med reiseråd, mener de det ikke er trygt å reise. Årsaken til dette kan være mange, for eksempel pandemier, krig og uroligheter. Her ser du hvilke reiseråd som gjelder til en hver tid. 

4. Beregn god tid på flyplassen
I sommer er det lange køer kaos på flere flyplasser i Europa. Det meldes om lengre køer i sikkerhetskontrollen og mer ventetid generelt. Vi anbefaler deg derfor å regne ekstra god tid når du skal ut å reise. Dersom du ikke rekker flyet ditt på grunn av kø i sikkerhetskontrollen vil det ikke være omfattet av reiseforsikringen din. 

Ta vare på tryggheten i ferien.